Tervetuloa vauvan pehmoiset jalat!
Tervetuloa vauvan pehmoiset jalat!

Jalkojeni iän lähestyessä jo puolta vuosisataa on jalkapohjieni iho jo alkanut paksuuntua. Tai niin ainakin kuvittelin. Mutta huomasinkin ilokseni olleeni täysin väärässä. Paksumpi iho olikin vaan kuollutta ihosolukkoa, joka jätti minut tylysti heti elämäni ensimmäisessä jalkakylvyssä!

Olin pitkään toipilaana kaaduttuani pahasti koiralenkillä. Jatkuva lepääminen muuttui nopeasti työksi ja sai tekemään kummia juttuja. Muun perheen lasketellessa aurinkoisilla rinteillä toteutin pitkäaikaisen sitku-suunnitelmani ja testasin Villiyrttipuodin ihanaa rentouttavaa kylpysuolaa. Kylpysuola on nyt korvautumassa jalkakylpysuolalla, jossa ihania yrttejä on vaan entistä enemmän suhteessa suolaan.

Keitin veden ja kaadoin pesuvatiin. Laitoin ruokalusikalllisen kylpysuolaa vatiin ja annoin hautua hetken. Vähän kuin yrttiteetä keittelisi vähän isomman annoksen, mutta jätin suolan vuoksi maistamatta kuitenkin. Laitoin ennen kylpyä sekaan myös viilempää vettä, koska jalkoja ei ollut kuitenkaan tarkoitus keitellä.

Ohjeessa neuvottiin sihtaamaan ihanat kanervan kukat ja yrttöset pois vedestä, mutta itse nautin kovastikin juuri sihtaamattoman veden kauneudesta ja värikkyydestä, minkä joku toinen voi tietenkin nähdä roskaisuutena. Liottelin jalkojani niin pitkään kuin vesi oli ihanan lämmintä. Satuin siinä lopettelua harkitessani rapsuttamaan jalanpohjaani kynnellä ja huomasin paksun kerroksen irtoavan kokonaan kuin itsestään. Siitä innostuneena rapsutin kynnellä jalanpohjat ja kaikki se paksu iho lähtikin kuin itsestään pois.

Viimeistelin vauvan pehmoiset jalanpohjani vielä Villiyrttipuodin jalkasalvalla. Siinäkin on kaikkea ihanaa, mm. mehiläisvahaa, nokkosta ja katajaa.

Tuosta jalkakylpypäivästä on nyt kaksi viikkoa ja vieläkin happy baby-asennossa köllötellessäni ihastelen jalkapohjiani onnellisena. Aivan jalan takaosaan on taas kerääntynyt hieman kovempaa ihoa, joten muutaman viikon kuluttua otan elämäni toisen jalkakylvyn ja teen tästä tavan! Ja pidän huolen, ettei jatkossa niin moni kiva Sitku-asia jää tekemättä!

Nauttikaahan upeista kesäilmoista!

https://piikalikka.mycashflow.fi/search/?q=vililyrttipuoti